onsdag 29 juli 2009

SkrivPuff 210 - Finna fel

91 av 100 är ett alldeles utmärkt resultat, men då får man veta att man har 9 fel. Eller om man har kommit ihåg sju saker av åtta från affären så får man veta att man har glömt den åttonde. På det senaste ROM mötet vi hade så var den här frågeställningen uppe. Mötescoachen frågade vad en sådan person som hela tiden söker fel brukar kallas varvid den skotske mötesdeltagaren naturligtvis svarade "wife" och ett igenkännande skratt spred sig hos de manliga mötesdeltagarna.

Att hela tiden finna fel är det absolut bästa sättet att slå sig fram här i världen. Inget är så bra så att det inte kan bli bättre, och det där som kunde gjorts bättre är det alltid någon som vill påpeka. Snabbt och brutalt stjäl de förbättringspotentialen och påpekar för alla som vill höra att de, just de och ingen annan, räddade situationen och att just de, är de som är bäst lämpade. Detta, mina vänner, händer ständigt och jämt. Ruttet eller hur?

Att dela med sig är också ett kardinalfel många gör då de tror på den inneboende potentialen i samarbetet människor emellan. De tror nämligen att ett plus ett kan bli större än två. Sicket nys. Det enda som händer är att kompanjonen stjäl allt det som har delats ut och ger ingenting tillbaka. Inom två månader kommer den människan att till sin förvåning upptäcka att den andre får varma applåder av chefen för det arbete som rätteligen borde tillhöra den själv, men det finns ett sätt att ge igen. Du får två sekunder på dig att fundera, sen berättar jag i stycket nedan hur du ska göra.

Jag tror du redan har gissat och också gissat rätt. Först och främst bygger det på att du måste våga stå upp och tala inför en grupp människor och nummer två att du faktiskt inte drar dig för att få människor att se ut som idioter inför andra. "Finn fel", sa Bull. "Felet finns", sa Bill. Alltså, du ställer dig upp inför gruppen eller går in till chefen och talar om, högt och tydligt vad du anser vara fel med resultatet. Kom ihåg; Inget är så bra att det inte kan bli bättre. Gör det också på ett sådant fint sätt att alla, inklusive chefen, inser att den person som nyligen har fått stå i rampljuset faktiskt har stulit materialet, eller åtminstone, underlåtit sig att dela slutresultatet med dig och hur mycket bättre det hade blivit om du hade fått lov att säga ditt, innan resultatet av "samarbetet" presenterades.

Detta fungerar alltid, gruppsammanhållningen och gruppens totala resultatet kommer inte att bli bra med tiden, men det viktigaste är att du själv slipper stå i skamvrån och ta skiten, du kan tvärtom bli befordrad. Som sagt var, lär dig av verkligheten, slå tillbaka, gräv en grop åt andra; FINN FEL.

1 kommentar:

  1. Det heter inte "rädda upp". Och så ska "mina vänner" utgöra en inskjuten bisats. ;-)

    SvaraRadera