måndag 5 oktober 2009

SkrivPuff 270 - Om att synas

"Fan i helvete." Nisse raglade nerför backen in mot det område han bodde. Husen var nedsläckta och klockan var närmare två. "Fan i helvete." Hans stämma ekade som en mistlur mellan huset vilket roade honom kungligt. Hans skratt fick honom att ramla omkull och där blev han liggande ett tag.

Vid sidan av vägen, strax intill lekparken finns en bänk. Nisse som vid det här laget kände att benen började värka av ansträngningen, bestämde sig för det var dags att vila en stund, kravlade sig upp på den. "Fan i helvete."

Det var vid det sista fylleskriket som frugan vaknade. "Se till att fanskapet kommer i säng." Om ni inte vet om det, så är frugan ett riktigt rivjärn klockan två på morgonen, speciellt om det är någon eller något som väckte henne. "Och gör det nu!"

"Nisse, är det inte dags att gå och lägga dig?" En strålande glad man satt på bänken, tittade på mig och log med hela ansiktet. "Ska du ha en sup?" Nisse tog fram en flaska ur inerfickan och räckte den mot dig. "Man mår så jävla gott." Jag satte mig bredvid honom. "Det är dags att gå hem nu."

Nu for det fan i Nisse. "Nu är det fest", skrek han så att kajorna for upp i en stor svärm, hoppade ner på marken och sprang skrikande runt i en ring. "Kom då, nu är det fest." Flaskan som han höll i handen for all världens väg och föll med ett kras rakt i asfalten. Nisse stannade och såg förskräckt ut. "Vad ska jag nu ha i morgon", sa han högt för sig själv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar