tisdag 12 januari 2010

SkrivPuff 2010:12 - Om en nykomling

    Vi satt uppradade i bänkarna, lite stela och ovana för varandras sällskap den där första dagen efter sommarlovet då alla ville vara någon annanstans. Nya lärare passerade revy där i klassrummet, en efter en kom de in och presenterade sig. Huvudläraren var den samma som förra året, så vi kände varandra. Presentation överflödig.
    - Hej hopp.
    Ett ljushårigt fånflin stack in huvudet i salen där vi satt. Det släntrade in och satte sig vid en ledig bänk. Brydde sig inte.
    - Och vem har vi här då?
    Läraren hade roat sett på när han hade kommit in. Det stod en sky av cigarettrök och coolnes kring honom. Tjejerna i klassen stirrade hänfört medan vi grabbar såg fientligt på. Vissa av tjejerna till och med rodnade.
    - Tjaba alla.
     Den ljushåriga tittade sig ikring, fastnade när han såg Monkan och blinkade lite med det ena ögat. Man kunde se hur rödfärgen spred sig i hennes ansikte, men hon kunde inte släppa hans ögon. Allt surr som hade varit hade nu tystnat. Läraren tog åter till orda.
    - Vad heter du? Kan du inte komma fram till tavlan och presentera dig?
     Den nye reste sig motvilligt upp, gick med släpiga och motvilliga steg fram och vände sig om. Drog upp tröjärmarna till armbågen och log mot oss.
    - Tjaba alla. Nisse heter jag. Jag är nyinflyttad sen en vecka. Ska gå med er så länge jag orkar. Vi syns i morrn. Har lite att göra nu.
    Han höjde handen och knackade med två fingrar på sin panna i en hälsning mot läraren och traskade sen ut genom dörren.

4 kommentarer:

  1. Vilken underbart cool snubbe. Men jag kan inte låta bli att undra om han är lika cool inuti.

    SvaraRadera
  2. Oj - Kungen själv. Utanpå i alla fall...
    Välskrivet. Lättläst.

    SvaraRadera
  3. Stackars Monkan, tänk att bli kär i honom. Suck.

    SvaraRadera