söndag 3 januari 2010

SkrivPuff 2010:3 - Om att kopiera

    - Klickeli-klickeli-klick, sa apparaten och tuggade och tuggade, blixtrade och blixtrade.
    Mannen som stod vid sidan om tittade sig omkring. Hans ansiktsuttryck var lite skrämt, som om han gjorde något dumt och något han inte fick.
    - Klickeli-klickeli-klick.
    Apparaten tuggade och tuggade, häftade och häftade, spottade papper efter papper ur sin vitmålade plåtmage av märket Canon.
    - Tar du över?
    Mannen ropade åt en kollega som kom gående.
    - Jag måste ha en kopp!
    - Sköter inte en sån där sig självt?
    Kollegan fortsatte sin färd mot oanade höjder medan mannen, som insåg att kollegan hade rätt, gick och hämtade en kopp. Maskinen fick sköta sig själv.
    - Piiip, piiip, piiip.
    Maskinen hade ändrat ljud när han kom tillbaka. Mannen ställde sin kopp på hyllan bredvid, böjde sig fram och läste på displayen. "Papper fastnat i section 4-5" Han svor till lite grand, men insåg det lönlösa i att bli förbannad på en maskin. Trots att den var av märket Canon. "Kan nå'n kan Canon."
    - Ha!
    Han gav inte mycket för den devisen. "Det skulle vara att få papperen att fastna då!", tänkte han. När manualen var läst, luckan öppnad, rullen utdragen och allt veckat papper var borta såg han nöjd ut. Han ställde sig upp och tog muggen med det numera kalla kaffet.
    - Tvi vale, sa han och ställde tillbaka koppen.
    När han lutade sig över maskinen igen, skulle trycka på startknappen såg han ett nytt meddelande på displayen. "Papper fastnat i section 7". Åter fram med manualen, drog bort det som skulle dras bort och tog bort den lilla pappersbiten som satt i utkastaren. Mannen återställde med en suck apparaten till det ursprungliga läget.
    - Piiip, piiip, piiip.
    Återigen läste mannen på displayen. "Aterställ originalen i ursprunglig ordning." Mannen gjorde så för han var en lydig man och speciellt lydig var han mot maskiner som inte ville vara med.
    - Piiip, piiip, piiip.
    "Tryck på Start" Nu ville äntligen maskinen vara med och mannen lydde åter. Han tryckte på startknappen. Fem minuter senare var han lyckligen tillbaka på rummet.


1 kommentar:

  1. Vad gjorde vi innan maskinernas intåg i vår värld?
    Idag hade du skrivit en text som fick mig att dra på smilbanden.
    Tack för det!

    SvaraRadera