onsdag 6 januari 2010

SkrivPuff 2010:6 - Om friluftsliv

    - Upp och hoppa, nickedocka.
    Det ljudliga ljudet skreks i förbannelse en sådan här morgon till ingen nytta. Han slog huvudet i takpinnen i det alltför låga tältet och snurrade in sig i sovsäcken så att armarna fastnade i dragkedjan som nu inte gick att få upp.  Dragkedjan på tältet drogs upp och den överstimulerande folkparksledare stack in huvudet. Det var efter den morgonen han gick under namnet "Korv med bröd".
    - Nu ska vi leta efter kottar,skrek den överstimulerande. Fina grankottar. Och sen ska vi koka soppa. Ha ha ha ha ha.
    Den överstimulerande kunde inte sluta skratta utan hans medhjälpare, som för övrigt inte alls var lika överstimulerande, hjälpte honom bort.
    - Skit i honom, sa han. Vi fixar till lägret istället och sen fixar vi lite frukost.
    Lägret hade de slagit upp på en platå strax ovanför den lilla insjön. Det var i en tallskog, så marken var jämn och mjuk ock trädens kronor och den intilliggande bergväggen gav skugga för morgonsolen. Alla som såg platsen för första gången insåg det ideala i den.
    - Nu är det frukost.
   Alla drog sig bort mot den plats där frukosten hade dukats upp. Där var Mankan, Stigge, Monkan och alla andra i den lokala tältklubben. Den överstimulerande satt fortfarande och lallade på en stubbe och var därmed inte kontaktbar. Det var en underbar morgon, allt som allt, solen sken och det var drygt tjugofem i luften.
    - Vad ska vi göra idag?
    Monkan var den som frågade först. De hade nämligen den indelningen i gruppen att man delade in sig i lag och tog en aktivitetsdag i taget. Kalle ställde sig upp.
    - Vi ska bara ta det lugnt idag. Slappa, sola, bada, grilla korv, ta en pilsner. Så som friluftsliv ska vara. Glöm det där med kottar och soppor på barr och liknande. Nä, friluftsliv ska man ta med en nypa salt, en god buljong och en korv ibland,
    Och där höll alla med, även den överstimulerande när han väl hade slutat att skratta.

1 kommentar:

  1. Du har sånt bra flyt i dina texter, de är dessutom kul skrivna.

    SvaraRadera