onsdag 30 december 2009

SkrivPuff 364 - Om året som gått

    Varför ska man bry sig om det som varit? Se framåt, inte bakåt är min devis. Det enda som är säkert är att alla kommer att ha fel. Angående någonting i alla fall. En annan sak som är säkert, är att det nya viruset kommer att mutera. Någon gång och någonstans. Om det inte har redan har hänt förstås. SAAB kommer inta att under nästa år att producera några flerbilar med GM som ägare. Tror jag i alla fall. Vad vill GM? är en bra slogan. Om de nu vill något förstås, t.ex. sälja SAAB eller lägga ner. Vad vet jag? Det är det enda som är säkert.
    2009 var det året då vi beviljade oss själv att förstöra vårt planet utan att någon kommer att lägga sig i. Skälet? Det var ingen som ville sitta med Svarte Petter. Vem fan vill ha Svarte Petter i knät? Det är då säkert. Ett fenomen vi fick se under Köpenhamnsmötet var; Kommer det att kosta något, är alla positiva människor som vet allt och kan allt, helt plötsligt borta med vinden. Så det kan bli!
    Under nästa år kommer alla krig att ta slut. Det är väl bra. Det har 2009 års norska Nobelkommitée ordnat. Barack Obama som fredspristagare var ett utomordentligt skickligt drag. Han fick inte priset för vad han redan gjort, utan för det han förväntas åstadkomma i framtiden. Se där! Ett börstips för nästa år blir. Sälj dina aktier i kulor&krut bolagen och sätt dem i skivindustrin. Speciellt ska du investera i det bolag som äger rättigheterna till "I natt jag drömde" av Cornelis Vreeswijk. Det kommer att bli årtiondets hit med tanke på att drömmen han sjunger om faktiskt kommer att slå in. Tack vare Barack Obama eller norska Nobelkommitéen. Välj själva.
     2009 års svenska regering var väl ingen hit. Eller vad säger ni? Ja, skriker några, Nej, skriker andra och det är väl så det ska vara i en demokrati. Det enda som är säkert att nästa år kommer vi att få en ny regering. Vilken partipolitisk färg den kommer att få vet ingen, men en ny regering blir det. Som alla år. Det är då säkert. Nästa år kommer vi att till skillnad från 2009 års regering få en regering som ställer sig upp som en man, om nu inte  Maud Olofsson anser tvärtom, och skriker rakt ut; "Vi är stolta över den svenska industrin och vi vill att den ska finnas kvar här i Sverige." Om inte annat för jobbens skull, eller för att det ska finnas någon anställd kvar som inte ska kunna sjukskriva sig.
    Det här året var också det året då förlagen inte ville veta av debutanter. Inte så många i alla fall och endast om de kunde tänkas sälja så mycket böcker att förlagen gick med vinst. Vilket de ju faktiskt måste göra. Annars ingen bokutgivning utan bara konkurser och hur tråkigt skulle inte det vara. Nästa år kan det i alla fall inte bli sämre, får vi hoppas.

GOTT NYTT ÅR 2010 önskar jag er alla. För, som sagt var, sämre kan det väl inte bli?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar